PAX the humanoid - Simplon

PAX the humanoid

+ Massi + Reazun

Vr 13 December 2019
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €12,- Deur: €12,- Genre: Hiphop
Koop tickets
Links

Charismatisch, experimenteel, succesvol en in zijn jonge jaren epilepticus. Pax the humanoid is super interessant. Je kan hem kennen van The Kyteman Orchestra, hij was samen met Colin ‘Kyteman’ Benders frontman en zo stond hij al op vele podia en boekte succes na succes. Dubbel platina, vele awards en uitverkochte zalen bewijzen dat PAX met genoeg ervaring het podium van Simplon opkomt.

Als zesjarig jongetje met epilepsie was hij veel thuis, achter de drums vond hij zijn rust. Als puber volgde er pesterijen waardoor hij meer en meer thuis bleef. Hij ging thuis poëtische teksten schrijven geïnspireerd door bijvoorbeeld Jay-z’s Reasonable Doubt. Hij creëerde een eigen stijl in die tijd en toen volgde vijftien jaar lang vooraan op het podium staan. De eerst teruggetrokken puber had zich ontpopt tot performer en niet zonder succes. Eerst in Utrechtse Hiphop-vrijplaatsen en jazzkelders en daarna met bovengenoemde The Kyteman Orchestra. Het was duidelijk dat PAX allang niet meer het kleine jongetje van vroeger was.

Alle ups en downs die hij in zijn leven heeft gehad plus de ervaring van alle optredens zijn genoeg ingrediënten voor een solodebuut. Samen met creatief brein Niels Broos werd de EP ‘Love Rocks’ gemaakt en hebben ze topmuzikanten voor de band gestrikt. Experimentele hiphop met rake teksten is wat je gaat krijgen.

In het voorprogramma staat Massi! Deze 27-jarige muzikant maakt hiphop met invloeden van triphop, jazzy soul en rootsrock. Hij overtuigde de muziekkenner en festivalganger met zijn enorme bak energie op het podium en in 2016 kreeg hij de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland. Daarna speelde hij de Popronde plat, deed hij het voorprogramma van Postmen en stond hij op Bevrijdingsfestival Brabant en Uitmarkt Amsterdam!

Niet een support, maar twee! Ook Reazun komt PAX vergezellen deze avond. Je kan hem kennen als die Franse rapper van The Kyteman Orchestra of van zijn album ‘Ik Ben Hartman’. Hij rapt meertalig en trekt snel de aandacht met zijn teksten!