Orange Grove - Simplon

Orange Grove

+ Sunroots

Za 20 April 2019
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 23:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €10,- Deur: €10,- Genre: Reggae
Koop tickets
Links

Funk, soul, reggae, fusion, ska, rock en rap; om maar even een paar ingrediënten te noemen van Orange Grove. Gedreven door Caribische invloeden weet deze Haagse band de stemming er altijd goed in te brengen met hun vrolijke vibes. Orange Grove heeft dezelfde ‘feel good vibe’ die doet denken aan een band als Splendid.

De twee beste vrienden Michael Maidwell en Jacob Streefkerk woonden ooit op Sint Maarten, maar verlieten dit paradijs om in Nederland te gaan studeren. Met Jacob zijn gitaarskills en Michael’s raptalent was de keuze om een band te beginnen gauw gemaakt en doorbraken ze de sleur van hun studies. Tien jaar later (2011) werd de formatie versterkt met de zeer bekwame muzikanten en producers Tim Kesteloo (gitaar) en Robert Biesewig (drums) waarna er grote stappen gemaakt werden. Deze mannen hebben een flinke bijdrage geleverd een het ontstaan en de productie van het langverwachte derde album ‘Ganja Rock’, een album dat op het punt van release staat en compleet anders gaat klinken dan hun debuutalbum.

De support komt op deze avond van Sunroots, een negenkoppige formatie uit Groningen. Met een mix van reggae, rock en dub weten ze van elke show weer een knallend feest te maken! Onder de naam ‘The Rising Sun’ heeft de band al vele shows gegeven en twee EP’s uitgebracht. Met nieuwe gezichten in de band is de volgende stap om festivals en poppodia weer wakker te schudden onder de nieuwe naam ‘Sunroots’. De band is op dit moment bezig met hun eerste album. Deze wordt naar verwachting uitgebracht in het najaar van 2019.