Opening expositie - Simplon

Opening expositie

Jorrit Sinke & Zjuul Wiersema

Do 7 April 2016
Waar: Café Open: 19:45 - 20:30 uur Aanvang: 20:00 uur Gratis Genre: Kunst
gratis
Links

Jorrit Sinke
In het creëren van zijn beeldend werk vindt hij de ultieme vrijheid. Hij heeft een fascinatie voor de optische bewegingen, die ontstaan tijdens spelen met het medium. In de spanning van het maken van een werk komt er een moment, dat het doek of de sculptuur en Jorrit als het ware aan het communiceren zijn. Als hij en de materie tot een stilte zijn gekomen is het werk af. Jorrit zijn werk kenmerkt zich door de energetische soms psychedelische eenheid van ritme en natuur. Als een paringsdans op doek verleid hij de kijker om mee te gaan in een spel van vormen en kleuren. Tijdens het maken van zijn werk is beweging een centraal punt. Het is ook een centraal punt om bij de kijker die bewegingen plaats te laten vinden.

Zjuul Wiersema
Momenteel studeert Zjuul Wiersema aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Inmiddels is hij 19 jaar, maar zijn kunstzinnige leven is niet gestart op de kunstacademie. Al van jongs af aan is hij erg geïnteresseerd in techniek en science fiction. Deze interesse uitte Zjuul door sculpturen van voornamelijk hout en metaal te maken. Zonder dat hij het wist kon men deze werken ‘kunst’ noemen, en vanaf zijn 16e is hij zich meer specifiek gaan verdiepen in het maken van kunst. Dankzij deze verdieping is Zjuul op de kunstacademie terecht gekomen waar hij momenteel zijn werken meer kan uitdiepen.

Om 20:30 uur is er een verwelkoming/inleiding waarbij de kunstenaars worden voorgesteld. Op de avond is er gelegenheid de kunstwerken te bezichtigen, waarna er om 21:30 uur live muziek start bij Simplon UP. De werken zullen de gehele maand april te bewonderen zijn.