OIJ + Yakumo - Simplon

OIJ + Yakumo

+ Shapes

Vr 20 Mei 2016
Waar: Grote zaal Open: 21:00 - 23:30 uur Aanvang: 22:00 uur Ticket: €9,- Deur: €10,- Genre: Indie
Koop tickets
Links

Deze avond presenteren we een double bill met twee veelbelovende elektronische live acts: OIJ en Yakumo!

OIJ
Only In Japan, daar staat de naam OIJ voor. Echter komt deze producer niet van zo ver, maar gewoon uit Amsterdam. Valentijn Crouwel viel afgelopen zomer direct op met zijn debuutsingle ‘Blinded’. De catchy single zorgde voor aandacht bij music blogs over de hele wereld en werd veelvuldig gestreamd in Amerika, Engeland en Nederland. De track bereikte dan ook nummer 8 op de global Spotify Viral Charts. Vergelijkingen worden vooral gemaakt met acts als Flume en SOHN. Ook in Nederland is de Amsterdamse producer niet onopgemerkt gebleven. Zo werd hij het afgelopen jaar o.a. uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en speelde hij een verpletterende show tijdens Eurosonic Noorderslag. OIJ moet je vooral live ervaren, tijdens zijn show wordt hij namelijk bijgestaan door een LED lichtkooi die zijn muziek op een verblindende manier ondersteunt.

Yakumo
Zonder ook maar iets uit te brengen kreeg Yakumo het voor elkaar om het afgelopen jaar maar liefst 40 shows te doen, waaronder support van de Duitse grootheden van Kraftwerk. Het duo combineert tropische ritmes met techno beats en maakte haar debuut op het Amsterdam Dance Event in 2014, waarna de heren gelijk geboekt werden voor grote festivals als Grasnapolsky, Smeerboel, Welcome to the Village en Oerol. Recent heeft Yakumo een deal getekend voor twee tracks bij Subjekt Recordings, onderdeel van het grootse Armada Music. Na jaren spelen in bands weten ze met die ervaring een bijzondere elektronische live ervaring neer te zetten.

De avond wordt verder aangevuld door het Utrechtse duo Shapes, die voor en na de optredens de muziek zullen verzorgen. Deze producers staan bekend om hun 90s US/UK garage sound, gemengd met house en techno.