Nunki + Erling - Simplon

Nunki + Erling

Simplon UP

Do 17 September 2015
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €3,- Genre: Electro / Pop
Links

Nunki
Hanne Torfs heeft een prachtige stem en ze wordt prachtig ondersteund door vier bandleden! Je wordt met ietwat vervreemdende teksten en dromerige melodieën meegevoerd op een sferische reis, met een Indianentintje. Denk een beetje aan Björk en psychedelische-indie. Kom ontdekken wat voor reis ze jou kunnen bieden! 

Erling
Ter voorbereiding op het stukje wat jullie hier nu lezen heb ik zeker drie kwartier naar allemaal muziek met Erling in de naam geluisterd op Youtube. Er was veel orkestmuziek. Iets wat we doorgaans niet bij UP boeken. Ook mooie pianomuziek wel. Daarna heb ik een aflevering van Bert en Ernie gezien want in het (vermoedelijk Zweeds maar laten we voor de zekerheid zeggen) Scandinavisch, want Ernie heet daar Erling. Ogenschijnlijk maakt hij ruzie met Bert (die overigens Bernt heet) over het aantal koekjes op de schaal. Ironosich genoeg was het volgende clipje dat Youtube me liet zien er eentje met Koekiemonster. Maar die kon ik niet afkijken want hij klinkt in het Scandinavisch echt verschrikkelijk en mijn hele jeugd ging naar de knoppen. Net als The A-Team in het Duits kijken. Ieh.

Jullie zullen al wel begrepen hebben dat dit allemaal weinig te maken heeft met het Groningse duo Erling (waar dus helaas bijster weinig muziek van te vinden is on the webs). Zij maken namelijk introspective trip-hop en doen niks met de stemmen van Bert en Ernie. Op Noorderzon had je ze kunnen zien en horen. Mocht je dat gemist hebben, dan kan het vanavond alsnog. Gelukkig maar! Wij gaan ook, want we zijn reuze benieuwd.