Ntjam Rosie & SMANDEM. - Simplon

Ntjam Rosie & SMANDEM.

ELLE-Reworked Tour

Za 3 Juni 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €17,50 Genre: Soul / Jazz
Koop tickets
Links

Een eigenwijze visie op jazz en soul en een karakteristiek geluid met Afrikaanse invloeden, dat is Ntjam Rosie. Haar tweede plaat ELLE uit 2010, die de Edison Jazzism Muziekprijs won, opende vele deuren voor haar. De ervaringen, gedachtes en gevoelens van Ntjam Rosie’s familie en vrienden vormen de basis van haar teksten, met een hartverblijdend resultaat. Verwacht dus ook een opbeurende sfeer wanneer zij naar Simplon komt!

Sinds de release van haar album ELLE in 2010, heeft de in Kameroen geboren Ntjam Rosie een trouwe fanschare opgebouwd in binnen- en buitenland. Stilzitten deed ze daarna niet: ze bracht nog een aantal albums uit, waarvan haar vorige album Family and Friends uit 2020 onwijs goed werd ontvangen door pers en publiek. Ook in het theater is Rosie geen onbekende. Zo deed ze in 2022 mee aan de prijswinnende theatervoorstelling Dear Winnie.

Op muzikaal gebied bleef Rosie zich verder ontwikkelen, en twaalf jaar na ELLE is zo haar frisse blik op nieuwe muziek en energie nog even evident. Met die reden besloot ze met de Amsterdamse jazzmuzikanten van SMANDEM. een selectie van liedjes van ELLE onder handen te nemen, en die naar het heden te brengen. Want hoe zouden die klinken onder handen en oren van een nieuwe generatie muzikanten? Het bleek te resulteren in een tegelijkertijd ruwe en zachte sound. De EP Elle-Reworked verschijnt in april 2023. Erna gaan Ntjam Rosie & SMANDEM. samen op tour om die release te vieren, waarbij ze Simplon niet vergeten!