Noisekick + Bass-D - Simplon

LUNATIC TRAKTEERT:
Noisekick + Bass-D

+ Dither + Lunatic & more

Za 19 September 2015
Waar: Grote zaal Open: 23:00 - 06:00 uur Aanvang: 23:00 uur Ticket: €12,50 Deur: €14,50 Genre: Hardcore / Industrial
Koop tickets

Hardcore grootheid Lunatic viert op zaterdag 19 september zijn verjaardag in Simplon en daarvoor pakt hij groots uit! Lunatic Trakteert op een bomvolle en uiterst gevarieerde line-up van early hardcore tot zelfs echte terror. Een feest voor de liefhebber van de hardere stijlen in de hardcore, met voor ieder wat wils.

LINE-UP

Noisekick
De man die altijd weet te verrassen en choqueren, maar bovenal weet te amuseren. Al sinds de jaren ’90 is hij een vaste waarde die op ieder hard feest de boel op het einde vakkundig sloopt en dit zal in Simplon niet anders zijn.

Bass D
Eugenio Dorwart, voor velen beter bekend als Bass-D, is net als Buzz Fuzz een van de vaderlandse grondleggers van het hardcore genre. Zijn hits ‘Hold Me Now’, ‘Raveworld’ en ‘My Little Fantasy’ zijn al jarenlang klassiekers in het genre.

Lunatic
De jarige zelf heeft voor dit feest een breed arsenaal top artiesten uitgenodigd, maar met veel releases op Enzyme Records is hij zelf natuurlijk ook geen kleine jongen. Er is bijkans geen festival in Nederland dat hij niet aandeed, ook in het verleden als duo Lunatic & Miss Hysteria. Zijn stijl is breed van mainstream tot industrial en uptempo, tot soms zelfs nog wat early. Ook als lid van Freestyle-collectief Backstabbers gaat Lunatic tegenwoordig hard, maar deze avond op zijn verjaardag ligt de focus op uptempo. Luister hier een voorproefje!

Buzz Fuzz
Als prominent onderdeel van de eerste generatie hardcore DJ’s in de jaren ’90 en ook al tijden onderdeel van de legendarische groep The Dreamteam met DJ Gizmo en Dano is Mark Vos aka Buzz Fuzz een levende legende die in zijn lange carrière weinig clubs en festivals in NL en buitenland niet aandeed. Op deze avond zal hij een speciale BZRK Records early set doen.

Dither
De Groningse Maarten ‘Dither’ Westra is Neerlands hoop in bange industrial-dagen. De laatste jaren maakt hij nationaal en ook zeker internationaal furore als een nieuwe generatie industrial hardcore-artiest die grenzen verlegt, inspiratie put uit talrijke subgenres en bovenal compromisloos en toch geraffineerd te werk gaat. Dither gaat een grote worden en de intimi weten dit al, aangezien bijkans alle gevestigde namen uit de scene aan de lopende band de track van zijn zijn album ‘The Architect’ draaien.

Repix
Sinds hij vorig jaar samen met Dr. Peacock een release maakte ging het hard met Nick aka Repix uit Voorthuizen. Hij stond op Dominator, Defqon en talloze andere grote festivals. Hij is een echte vormgever van de nieuwe uptempo generatie. In de gaten houden deze man dus!

Verder staat er ook qua lokaal programma een groep helden op de line-up die zich in de Groninger scene al jaren heeft bewezen. Dit zijn D-NoizeTriple Six (van G-Town Madness), OmistettuSinak-E en Raze. Dit alles aangevoerd door MC Wolf en garandeert een topfeest voor de hardcore liefhebber in alle stijlen!