Nobu - Simplon

Nobu

+ Brokezart

Za 25 Maart 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €12,50 Genre: Hiphop
uitverkocht
Links

Kleurrijk, excentriek en eigenzinnig, dat is Maxim Hendriksen alias Nobu. Gewapend met autotune en een berg emoties maakt de rapper, zanger en producer uit Bergen op Zoom bitterzoete emorap. Het draait bij hem om zien en gezien worden. Onderwerpen die hij aandraagt gaan over vervlogen gevoelens, verdrongen liefde of hervonden vertrouwen. En die vertaalt de rapper naar tegendraadse popsongs die qua thematiek van hartzeer tot hartendief gaan. Het succes bleek niet ver weg: Nobu pakte al miljoenen streams met zijn EP’s Controle en Internet Love.

Sinds hij elf jaar oud was, maakt de rapper muziek. Terwijl een vlinder zijn raam binnen vloog, creëerde hij zijn eerste tracks op zijn nieuwe keyboard. Die vlinder was niet alleen zijn eerste inspiratiebron, het bleek ook symbool te staan voor ontwikkeling, vrijheid en onafhankelijkheid. Een decennium later pikte Kraantje Papppie zijn succesformule op, waarop hij de rapper direct mee op tour vroeg. Zelfs tijdens zijn eerste shows wist Nobu Kraantje én het publiek te verrassen met zijn energie en contact met het publiek.

Nu zijn nieuwste EP Aurelia net uit is, is het tijd voor Nobu’s allereerste clubtour. En daar heeft hij ontzettend veel zin in! Zet je schrap voor een show waarin de voetjes van de vloer zullen gaan.

Support is er van Brokezart. De sound van deze Rotterdamse kickstart artist van XITE uit Rotterdam wordt gekenmerkt door energieke melodieën en emotionele lyrics. Want onderhand heeft de rapper al een hoop meegemaakt. Hij weet die emotie als geen ander om te zetten in muziek, en wist hiermee al een boel streams op Spotify en TikTok te pakken.