Nieuwjaarsmarkt - Simplon

Anti-Squat presents:
Nieuwjaarsmarkt

Za 14 Januari 2023
Waar: Bovenzaal Open: 14:00 - 19:00 uur Aanvang: 14:00 uur Gratis
gratis

Anti-Squat presents: New Year Market

Op 14 Januari 2023 organiseert Anti-Squat samen met Simplon de Nieuwjaar markt! Tussen 14:00 en 19:00 zijn er in het Simplon Café verschillende creators uit onze community aanwezig die o.a. hun kunst, sieraden, en kleding verkopen. Vanuit hun hobby, opleiding of werk willen wij ze de kans bieden hun creativiteit met de rest te delen. Er zal een gevarieerd aanbod zijn voorzien van schappelijke prijzen.

Daarnaast is er een kledingruil in de kleine zaal. Iedere bezoeker wordt verzocht (uiteraard niet verplicht) kleding mee te nemen. Deze komen op stapels te liggen waar iedereen de vrijheid heeft mee te nemen wat ze graag willen. De kleding moet echter wel schoon en niet te kapot zijn, en we nemen geen jassen, schoenen en ondergoed aan.

De entree is gratis, de bar zal open zijn, en de Anti-Squat Residents zullen de dag voorzien van plaatjes, die rangen van hip-hop en R&B naar house, met nog een leuke verrassing aan het einde. Hierdoor wordt het hoe dan ook een gezellige middag waar mensen weer samenkomen in het nieuwe jaar.

Wat is het Anti-Squat Collective?

Anti-Squat is voortgekomen uit de feestjes en evenementen tijdens de corona periode, in een erg gezellig antikraak-pand in Groningen. Hier merkten zij al gauw het belang van community op en dit is het speerpunt van Anti-Squat: door evenementen een gevoel van community creëren, waar een betrouwbaar netwerk centraal staat.

Hierin willen ze zowel overdag met bijvoorbeeld markten, filmvertoningen, workshops etc. als ‘s nachts met raves een plek bieden waar iedereen die dat wil zijn creativiteit kan delen, en zo kan groeien in hun passie. Zij werken veel samen met lokale opkomende talenten, en hopen zodoende iets op te bouwen waar iedereen zich thuis voelt, en iedereen kan groeien.