Negura Bunget - Simplon

Negura Bunget

+ Ossific + Tragacanth

Do 20 Oktober 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €8,- Deur: €10,- Genre: Metal
Koop tickets
Links

De Roemeense experimentele blackmetal pioniers van Negura Bunget hebben dit jaar een hoop te vieren. De band bestaat twintig jaar, het album ‘OM’ is tien jaar oud en eind september verschijnt de nieuwe plaat ‘ZI’. Voor deze speciale gelegenheid doet de band dit najaar maar liefst 50 shows in Europa en verwelkomen we het vijftal graag terug in Simplon!

In de afgelopen twintig jaar heeft Negura Bunget zeven albums uitgebracht en meer dan 1000 concerten gegeven. Ze creĆ«ren met traditionele Roemeense instrumenten een vorm van black metal dat naast harde ook zachte elementen kent. Vorig jaar verscheen het eerste deel ‘Tau’ van de Transilvanian Trilogy en nu verschijnt eind september alweer het tweede onderdeel ‘ZI’. Met dit gloednieuwe materiaal op zak belooft dit een avond te worden waar je als liefhebber van death en black metal zeker weten bij moet zijn.

Als special guest gaat de Canadese blackmetal band Ossific mee op tour. De band komt voor het eerst naar Europa en voor de start komt het nieuwe album ‘…As Roots Burn’ uit. De avond wordt geopend door Tragacanth uit Amersfoort.