Nahko And Medicine For The People - Simplon

Nahko And Medicine For The People

+ Kim Churchill

Vr 29 Januari 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €15,- Deur: €16,- Genre: Folk Rock
uitverkocht
Links

In thuisland Amerika is de multiculturele band Nahko and Medicine for the People al jaren succesvol bezig. De groep maakt een bijzondere mix van folk rock en hiphop, gecombineerd met een persoonlijke boodschap over de wereld. Frontman Nahko Bear wordt ge├»nspireerd door Amerikaanse muzikanten en verhalenvertellers als Conor Oberst en Bob Dylan.

Op jonge leeftijd verliet Nahko zijn ouderlijk huis om op zoek te gaan naar avontuur. Met zijn gitaar, verhalen en idealen heeft hij de wens om culturele verschillen te overbruggen. Samen met andere muzikanten begon hij met het produceren van muziek met betekenisvolle teksten over persoonlijke, spirituele en sociale genezing. Dit alles vormde het begin van Medicine for the People.

Inmiddels wordt Nahko and Medicine for the People over de hele wereld ontdekt. Afgelopen zomer zette het gezelschap op een verbazingwekkende manier de eerste stappen richting Engeland. In slechts een uur verkochten ze twee shows in Londen uit! Nu keert de band terug voor een Europese tour en wordt Groningen ook aangedaan. 

Support komt van de Australische singer-songwriter Kim Churchill. De 26-jarige muzikant is bekend om zijn dynamische live performances met gitaar, percussie, harmonica en zang. In de afgelopen jaren stond hij op grote festivals als Glastonbury en SXSW.