Nachtschade - Simplon

Nachtschade

Schwarzblut + XMH + Super Star Gods + Model Depose

Vr 1 April 2016
Waar: Kleine zaal Open: 21:00 - 00:00 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €10,- Deur: €12,50 Genre: Gothic / Electro
Koop tickets
Links

Op vrijdag 1 april 2016 is er een nieuwe editie van Nachtschade! Het wordt een andere Nachtschade dan anders, maar zeker een die veel moois beloofd! Deze avond treden er namelijk vier steengoede bands voor jullie op. En dat is niet alles, daarna kunnen we de hele nacht lekker door dansen op de muziek die drie DJ’s voor ons zullen gaan draaien.

Schwarzblut
Een band die bekend staat om haar krachtige en energieke live-optredens. Met hun debuut EP Sehlenwolf in 2009 gooide de band hoge ogen, vele optredens in clubs en festivals volgden. Een sound van donkere electro met industrial invloeden, samengevoegd met de Duitse vocals en de female influence maken Schwartzblut tot een band van hoge klasse. Op het podium richt de band zich vooral op het dansbare deel van haar oeuvre! 

XMH
Deze band komt uit een heel ander nest; snoeiharde electro met zware synths en een frontman waar de energie vanaf spat. Dit trio uit Zeeland is sinds hun debuutalbum ‘Life’ uit 2006 niet meer weg te denken uit de scene en hebben inmiddels vele optredens gedaan in binnen- en buitenland. Ze hebben het podium gedeeld met bijvoorbeeld Combichrist, Blutengel, Covenant en Project Pitchfork en zullen deze zomer o.a. te zien zijn op het Amphi-festival in Duitsland. Maar eerst komen ze langs op Nachtschade, dansen maar!

Super Star Gods
‘If you want to be big, you’ve got to have a big name!’ En die naam doen ze eer aan met een dikke show met zelf ontworpen kleding, face paint, stage-props, lichtshow en een hard rocky sound met duistere cynische lyrics. Ze zijn een eerbetoon aan ’the true spirit of rock and roll’ maar met een moderne, duistere twist. Tijdens een optreden van Super Star Gods op een vorige editie van Nachtschade waren we onder de indruk van hun geweldige optreden, voor ons een reden om ze weer te vragen.  

Model Depose
De identiteit van dit vijftal uit Groningen vertoont veel raakvlakken met de donkere New-Wave bands als The Cure, Depeche Mode en Joy Division uit de Postpunk periode. Deze electro wave band is een mix van strakke spacy synths, stevige drums, wavy maar ook rockende gitaarpartijen plus de melodramatische zanglijnen van Roeland. Afgelopen jaar stonden ze onder andere in het voorprogramma van Clan Of Xymox!

Na de bands gaan we niet stilstaan, we kunnen nog de hele nacht door dansen! De afterburner wordt verzorgd door de DJ’s Mystique (Amphiskios), 404 (Geigerteller) en resident Doodtij. De visuals worden geprojecteerd door VJ Sector-4, support by 3-punkt studio.

Timetable:
21:30 – 22:00 Model Depose
22:40 – 23:30 Super Star Gods
23:50 – 00:40 XMH
01:00 – 02:00 Schwarzblut
02:00 – 04:00 DJ’s