Nachtschade - Simplon

Nachtschade

Heliophile + Polter + NOCX & more

Za 1 April 2017
Waar: Kleine zaal Open: 23:59 - 05:00 uur Aanvang: 23:59 uur Ticket: €8,- Deur: €10,- Genre: Gothic / Electronic
Koop tickets
Links

Zaterdag 1 april is het weer zover: een nieuwe editie van Nachtschade in Simplon. Vanaf 00:00 staat er een mooi avondje gepland in de kleine zaal. Op het programma staan drie bands en twee DJ’s, daarnaast zullen er de hele avond visuals te zien zijn, die gemaakt zijn door VJ 3-punkt.

Heliophile
We beginnen de avond met de electro/synthpop band Heliophile. Dit project van Gijs van Ouwerkerk (o.a. Schwarzblut) is geïnspireerd door de sound van de 80’s, maar op een originele manier zonder dat je het retro kan noemen. Verwacht volle synths met dansbare ritmes en ultieme zang die kippenvel veroorzaakt. Het debuut EP ‘Nebula’ uit 2013 werd goed ontvangen en kreeg goede recensies. Heliophile is druk bezig geweest met een volledig album genaamd ‘Permeate’ die snel uit zal komen, hou het in de gaten.

Polter
Dan maken we het podium vrij voor wat muzikaal geweld: Polter! Polter is een jonge industrial metal band met invloeden van bands als Rammstein, Nine Inch Nails, Ministry, Pain en Combichrist. Polter combineert harde rifs met beukend beats en snijdende synths in sterke catchy nummers. Opgericht in 2015 in Friesland en nog lang niet uitgespeeld! Nachtschade heeft altijd podiumplek voor goede jonge bands die aan de weg timmeren.

NOCX
De laatste band van de avond is een band met een hoog beweeg-garantie. NOCX is een industrial-cyber-EBM-techno-metal band, opgericht in 2010 en vanaf 2011 vele dansvloeren veroverd. Pompende beats, synths die door merg en been gaan, vocalen waar je bang van word en ook nog visuals waar het bloed van af spat. In het verleden heeft NOCX het podium gedeeld met o.a. Aesthetic Perfection, Combichrist, Clan of Xymox en Eisenfunk. Zweetbandjes zijn bij deze act geen overbodige luxe.

Tijdens het ombouwen, voor de bands én na de bands draaien de dj’s Scrape en resident Doodtij de beste industrial-, EBM- en synthpopplaatjes vlotjes aan elkaar. Al met al een avondje waarbij je moeilijk stil zal kunnen staan!