Money & The Man - Simplon

Money & The Man

+ The Desmonds

Vr 29 April 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €10,- Genre: Indie / Rock
Koop tickets
Links

Met hun zelfgetitelde debuutalbum uit 2018 wist Money & The Man fans aan hen te binden door middel van energieke garage-blues en intense indie-rock & roll. Deze Zwolse legendes hebben een opvolger uitgebracht genaamd ‘Money No Time – Time No Money’welke is ontstaan uit dezelfde furie en energie. Op dit album zijn hun songs puntiger en bevatten ze nog meer memorabele hooks.

Vanaf 2013 zijn zanger/gitarist Henk Wesselink en drummer Ymte Koekkoek onlosmakelijk aan elkaar verbonden en worden zij beiden geïnspireerd door vergane glories en een ongeziene toekomst. Ze zijn gaan schrijven over keuzes tussen carrière en geluk, waarmee zij een sound gecreëerd hebben die naast een onderbuik-prikkelende oerkracht ook zeker vernuftige elementen bevat. Met gebruik van oneven maatsoorten en onverwachte tempowisselingen zal deze band het gevoel geven van vreugdevolle overgave, wat te vergelijken is met de beleving van meedraaien in een moshpit!

Support komt deze avond van The Desmonds. Vanuit hun thuisstad Groningen hebben ze landelijke indie scenes veroverd. Hun nummers combineren een puntige Amerikaanse garagepunk-sound met een ondefinieerbaar maar herkenbaar Nederlands geluid, vergelijkbaar met Iguana Death Cult. Na een serie succesvolle singles en de Dripping EP, heeft de band in oktober het debuutalbum ‘Good Morning America’ uitgebracht.