Money & The Man + Poets And Addicts - Simplon

Money & The Man + Poets And Addicts

Simplon UP

Do 29 Juni 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €3,- Genre: Rock / Blues
Links

Money & The Man
Een excentriek duo met een missie om garagerock naar het volgende level te tillen. Met flink wat podiumervaring zijn de heren uit Zwolle geen groentjes meer. Na een succevsolle demo van het nummer ‘Dance’ was het ijs gebroken en werd toegang tot het land van roadtrips van podium naar podium verschaft. Het kleverige gitaarwerk is als zoete honing boven op je honingkoekje die je vervolgens in je bier wilt dippen en wordt hier het begrip garageblues eens even in een breder spectrum benaderd. Voor wie de lijdensweg van de blues een nieuwe dimensie wilt geven is Money & the Man een naam die niet op je verlanglijstje mag ontbreken. Dan Auerbach zal trots zijn op het kroost uit Zwolle, dat uit hun eigen boekje predikt met een flinke knipoog naar de obstakels in het leven.

Poets and Addicts
Nieuwe berichtgeving uit Leeuwarden; en ditmaal niet spontaan vallende gevelplaten van de Achmeatoren (never forget) of de aanloop naar Culturele Hoofdstad van Europa 2018 maar iets anders? Beters wellicht. Poets and Addicts kleeft aan elkaar als joppiesaus bij je verse frieten. De tweekoppige rockformatie is wederom een bevestiging dat de Academie voor Popcultuur in Ljouwert een broedplek is voor alles dat episch is én nog komen gaat. De combinatie stoner-achtige mellow riffs en funky John Travolta percussie leggen een dikke bodem voor je neer waarover de formatie zijn toch semi maatschappij kritische teksten uitsmeert.

Een vleugje van Jet, een hintje Black Keys en een gezonde dosis Jack White valt te bespeuren in hun werk en dat is zeker geen straf. Wees daar of wees een vierkantje en vergeet zeker niet hun ‘trommelvlies kussende’ show in The Underground even op repeat te zetten!