modernlove. - Simplon

modernlove.

Vr 15 November 2024
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €15,- Genre: Pop / Indie / Rock
Koop tickets
Links

Ze komen uit een klein plaatsje in Ierland, maar de reikwijdte van modernlove. is ver. Het viertal maakt catchy indie-pop-rock die met vlagen doet denken aan bands aan The 1975 en 80s bands als The Cure en Simple Minds, maar dan met een scherp, eigenzinnig rockrandje. Hun anthems zijn geboren uit verveling in een kleine stad, volwassen worden, grote avondjes uit en een jonge liefde die verkeerd afliep. De band haalt al een tijdje miljoenen streams binnen en verkoopt zalen uit, gewoon door te zingen over wat ze weten en er plezier in te hebben. De stadions lonken!

De band bestaat uit Barry Lally (zang/gitaar), Graham Fagen (gitaar), Daniel Rooney (bas) en Cian McClusky (drums), een groep jeugdvrienden die in 2016 samen modernlove. oprichtten. Graag luisterden de jongens naar acts als The 1975, Bloc Party, The Cure, en zelfs Aphex Twin. En al die geluiden combineerde het viertal tot een eigen sound. Ze kregen al snel bekendheid met hun debuut EP monochrome blue in 2021, waarna ze support kregen van BBC Radio 1, MTV en vele anderen. Ook maakten ze in 2023 indruk op ESNS.

De Ierse indie-pop-rockers gaan dit jaar weer op pad om de aanstaande release van hun vierde EP te vieren. En daarvoor keren ze graag terug naar Groningen! En wel naar onze Grote Zaal. Zet je schrap voor een aanstekelijke liveshow van dit viertal, die al snel je hart zal veroveren.