Midas - Simplon

Midas

+ Someone

Za 7 Oktober 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €10,- Deur: €10,- Genre: Powerpop / Folk
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Koop tickets
Links

De 25-jarige singer-songwriter Midas maakt ijzersterke, door folk beïnvloede powerpop. Na optredens op grote festivals als Noorderslag, Pinkpop en Bospop, plus een tour met The Common Linnets, is in maart zijn debuutalbum ‘Heavy Moon’ verschenen. Met dit verse albumrepertoire op zak en een super strakke liveband om zich heen komt hij naar Simplon!

Op twaalfjarige leeftijd begint Midas al met het maken van muziek. Na in een aantal bands te hebben gespeeld besluit hij op zijn zestiende met school te stoppen. Hij wil zich volledig richten op zijn muziek en wordt een jaar later aangenomen op het conservatorium in thuisstad Amsterdam. Hij behaalt zijn diploma in zang en gitaar en brengt met zijn band The Fudge een album uit. De band wint de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland, maar valt hierna uiteen. Midas besluit zich meer te concentreren op zijn solowerk en reist veel rond. Hij verblijft een poos in Barcelona, New York, Los Angeles en Nashville waar hij veel liedjes schrijft en aan zijn eigen sound werkt. Met zijn nieuwe werk én band begint hij in Nederland aan een tour met de Popronde, wat pas echt het startschot is van zijn muzikale carrière.

Support komt deze avond van Someone, het nieuwe muzikale project van Tessa Rose Jackson. Het catchy pop sentiment van haar voorgaande werk hoor je terug in de nieuwe tracks, maar dan avontuurlijker. Door haar verschillende muziekstijlen is luisteren naar Someone alsof je een kijkje neemt in haar productieve (maar kleurrijke) geest.