Max Meser - Simplon

Max Meser

+ Electric Company

Vr 11 November 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €10,- Deur: €11,- Genre: Rock / Pop
Koop tickets
Links

De 23-jarige singer-songwriter Max Meser kwam vanuit Barcelona naar Amsterdam met als doel door te breken in de muziek. Gelukkig maar, want sindsdien is zijn ster rijzende. Hij bracht zijn debuutalbum ‘Change’ uit bij PIAS, kreeg de titel 3FM Serious Talent en verzorgde de support van Douwe Bob en Editors.

Ondanks dat Meser de Spaanse en Nederlandse nationaliteit heeft, is zijn voertaal Engels. Inspiratie krijgt hij duidelijk hoorbaar van sixties bands als The Kinks en The Who, maar qua stijl brengt hij Britse gitaarpop in hetzelfde straatje als Miles Kane en Jake Bugg. Max Meser is een jonge avonturier die niet te stoppen is. 2016 is zijn jaar en dat sluit hij af met een clubtour door Nederland, te beginnen bij ons in Groningen.

NRC over albumpresentatie Paradiso: “Het was zo’n avond waar je bij had moeten zijn… Een ster is geboren.” (****)

Electric Company is dan wel het jongste loot van de Herman Brood Academie-boom, maar groen klinkt het indierockquintet allerminst. Geïnspireerd door de volle sound en aanstekelijke melodie van Springsteen borduurt de band voort op de hedendaagse postpunk en neo-psychedelica van onder andere The War On Drugs en de intelligente popsongs van bands als Wilco. Alsnog geven de gebroeders Chapman uit Nottingham – zangers en songwriting duo- brein – de band een uitgesproken Brits smoelwerk. Met grootse, volgroeide samenspel en hemelse harmonie wordt de charme van fragiele Engelse liefdesliedjes versterkt met de drive van Amerikaanse roadsongs en een volledig eigen sound.