Mamas Gun - Simplon

Mamas Gun

+ Dillenburg

Vr 2 Oktober 2015
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €12,50 Deur: €13,50 Genre: Funk / Pop
Links

Het Britse vijftal Mamas Gun timmert alweer een aantal jaren hard aan de weg. De band, vernoemd naar een album van Erykah Badu, brengt sinds 2008 hitgevoelige funk in een stijl dat wisselt van Jamiroquai, Maroon 5 en Graffiti6. Single ‘Pot Of Gold’ zette de band gelijk goed op de kaart, maar het debuutalbum ‘Road To Riches’ zorgde echt voor een succesvolle start. In Japan en Zuid-Azië wordt er gelijk goed gescoord. Zo goed zelfs, dat Mamas Gun eind 2009 de meest gedraaide internationale act op de radio in Japan was, boven Madonna.

Voor het nieuwe album ‘Cheap Hotel’ werd er inspiratie gezocht uit totaal verschillende soorten muziek, wat je terug hoort op het album. ‘Cheap Hotel’ staat vol met retro funk, soft rock en pop’n’soul, dat vooral live het beste ervaren kan worden. Tel daar de charismatische zanger en componist Andy Platts bij op en je weet dat je deze avond meer dan goed zit.

Support komt van de Nederlandse zanger Dillenburg. Soulvolle energieke popmuziek maken zoals zijn helden Justin Timberlake en Michael Jackson, dat is wat hij het liefste doet. Zelf beschrijft hij zijn songs als pure pop. ”Music for the millions”, voor hem is het een groot compliment en met zijn catchy, energieke, rijke nummers en een pure stem vrij van trucjes. Eerder dit jaar stond Dillenburg op Noorderslag en is hij de belofte van 2015 wat betreft Spotify, Radio 6 en Radio 2.