Mala Vita - Simplon

Mala Vita

+ HoppaH!

Vr 18 Maart 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €12,50 Deur: €13,50 Genre: Balkan / Rock
Koop tickets
Links

Na enkele jaren stilte is Mala Vita terug! De band ging langs talloze Europese podia en festivals, maar sloot zich daarna voor een lange tijd op in de studio om te werken aan het vierde album ‘So Far So Good’. Begin februari komt het langverwachte album uit en met dit laatste wapenfeit heeft de band een album afgeleverd vol krachtige songs. De nummers zijn niet alleen doordrenkt van de warmbloedige verhouding tussen rock en Zuid- en Oost-Europese folk, maar vinden ook hun wortels in de Amerikaans-Mexicaanse woestijn.

Het zijn de verschillende karakters en achtergronden van de drie kernleden die de ‘global roots sound’ van Mala Vita hebben gevormd. Afkomst (Italië, Bosnië en Servië) speelt daarbij een belangrijke rol, maar de band maakt toch bovenal kwalitatieve rocksongs die letterlijk grenzen doen vervagen. Met hun energieke liveshow zetten de heren elke zaal en festival op z’n kop en dat gaat deze avond niet veel anders zijn!

Support komt van de Groningse band HoppaH! De band maakt een mix van klassiek viool, folk-accordeon, reggae/ska/punk- drums, stuwende bas, klezmer-klarinet en rauwe zang van zwaarmoedige doch relativerende teksten. De verschillende muziekinvloeden zorgen voor lekker in het gehoor liggende opzwepende liederen. HoppaH! staat voor vrolijke, kleurrijke muziek waarbij je niet stil kunt blijven staan.