Major Tommy + Small Town Bandits - Simplon

Major Tommy + Small Town Bandits

Simplon Up

Do 29 September 2016
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €3,- Genre: Pop/Rock

Het duo Major Tommy bestaat uit Tommy Meyborg en Ian Scharroo. Beiden geboren in het westen, maar woonachtig in het noorden. Hier worden dan ook de swingende gitaarliedjes geschreven. Afgelopen twee maanden hebben de mannen zich voorbereid op hun aankomende EP genaamd “Time”. Deze EP zal dan ook tijdens Simpon Up worden gereleased. De zang van Tommy doet sterk denken aan invloeden vanuit de Britpop. Denk hierbij aan “The Kooks”. Met het gitaarspel à la “Frusciante” van Ian zorgt de combinatie voor een verfrissend geheel. Er zijn een hoop plannen voor de toekomst, maar first things first: terug naar de basis; terug in de tijd; terug naar het begin; less is more!

Small Town Bandits is een vierkoppige pop/rockband uit de stad Groningen, bestaande uit drummer Gijs Arends, bassist Rik Huizing, gitarist Selim Boukhris en zanger/ gitarist Ruben van Hemmen. De groep kenmerkt zich door melodische, opzwepende nummers met meerstemmige harmonieën.

Jody Berghuis en Rebecca Wieringa zijn twee studenten Songwriting op het Noorderpoort die sindskort hun krachten hebben gebundeld. Jody’s jazzy stemgeluid en Rebecca’s steady gitaarspel zorgen voor gevoelige liedjes met diepgaande teksten.