MADMADMAD - Simplon

MADMADMAD

+ Coco Coquelicot & Looming Iris

Za 6 Mei 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €15,- Genre: Electronic / Funk
Koop tickets
Links

MADMADMAD staat volledig in dienst van de groove. Het Londens-Franse dance-disco-punk-funk trio klinkt maf, donker en grappig tegelijkertijd. De groep is zowel horige als slayer van de dansvloer in een tijd van verwarring, moedeloosheid en beproevingen. Vrij om hun vervreemding te transformeren in iets waarmee ze kunnen vluchten en dansen. En daar nemen ze het publiek graag in mee. Verwacht dus een heerlijk hypnotiserende, dansbare trip wanneer ze naar onze Grote Zaal komen!

De drie muzikanten ontmoetten elkaar voor het eerst in een studio in Tottenham (Noord-Londen) en begonnen met het jammen en opnemen van experimentele tracks vol opwindende ritmes. Daar klinken de gemuteerde geluiden van no wave, postpunk en disco uit de jaren zeventig onwijs in door. De band haar doel is niet enkel om een ontembare vreugde te creëren in hun onbevreesde botsing van genres, maar ook om artistiek hedonisme te omarmen.

Na het in eigen beheer uitgebrachte album Proper Music in 2019 en een livesessie bij KEXP, bracht MADMADMAD in 2020 het album More More More uit. Een waanzinnig grillige plaat opgenomen in hun experimentele magazijnlaboratorium. De nummers zijn doordrenkt met druipende, dansende baslijnen, puntige gitaarriffs en bruisende drums. Bovendien heeft MADMADMAD live het unieke vermogen om een wilde punk show moeiteloos te combineren met een underground dansfeest. Hun live party-set is ronduit gek en buitenaards extatisch. Ze speelden in 2020 een stormachtige show op Eurosonic en komen dit jaar terug naar Groningen tijdens hun Europese tour, mis dit dus niet!

Support is er van PAUW! dj’s Coco Coquelicot en Looming Iris. Aansluitend op deze avond vindt er een editie van PAUW! plaats in zusterpodium VERA, die qua muziekstijl volledig aansluit op het concert. Verwacht een de juiste balans tussen alternatieve en underground muziek en een poppy feel. PAUW! richt zich op een groep muziekliefhebbers die op zoek zijn naar iets anders dan een traditionele clubavond. Wij geloven dat een goed feest niet draait om de dj’s, maar om dansen en samen genieten van de nacht. Vanuit MADMADMAD vervolg je je dans dus bij PAUW!