Lucas Hamming - Simplon

3FM presents:
Lucas Hamming

+ Friars

Vr 4 Maart 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €13,- Deur: €14,- Genre: Pop / Rock
Koop tickets
Links

Sinds zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland gaat het hard met de carrière van Lucas Hamming. In korte tijd pakte hij twee keer de 3FM Megahit, bracht hij zijn debuutalbum uit en Matthijs van Nieuwkerk koos Lucas en zijn band uit als de nieuwe huisband van De Wereld Draait Door. Begin dit jaar zagen we Lucas Hamming nog samen met Sunday Sun in Simplon, nu gaat hij met een eigen show het avontuur aan!

De singer-songwriter uit ‘t Gooi begon op jonge leeftijd al met het maken van muziek. Zijn schrijfkwaliteiten evenaren zijn heldere, directe en volwassen stemgeluid. Verwonderlijk is de klank van zijn stem niet, hij kreeg de muziek van David Bowie, Alex Turner (Arctic Monkeys) en Jeff Buckley met de paplepel ingegoten. In oktober bracht Lucas Hamming zijn debuutalbum ‘HAM’ uit. De muziek is heel poppy en rockt tegelijkertijd door de aanwezigheid van zijn band. Een goed voorbeeld hiervan is single ‘Never Let You Down’, waarbij niet alleen de tekst, maar ook het catchy gitaarrifje voortdurend in je hoofd blijft hangen. Lucas Hamming heeft een goed jaar achter de rug, maar 2016 lijkt alleen nog maar beter te worden. 

Support komt van de jonge energieke indie rock band Friars uit Utrecht. Begin 2015 werd deze band gevormd en met slechts twee demo’s die ze in de oefenruimte hadden opgenomen werden ze geselecteerd voor de Popronde. Onlangs heeft deze veelbelovende band een debuut EP in eigen beheer opgenomen en de eerste single ‘Chemistry’ zal binnenkort verschijnen.