Lords of the Underground + Non Phixion - Simplon

Homebase presents:
Lords of the Underground + Non Phixion

Vr 27 Oktober 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €32,50 Genre: Hiphop
uitverkocht
Links

Dit concert is volledig uitverkocht.

Al vanaf jaar 1 van Homebase vraagt ons publiek om Lords of the Underground en op 27 oktober komt deze legendarische hiphopgroep uit New Jersey dan eindelijk naar Simplon, Groningen. En alsof dat nog niet voldoende is, voegen wij ook nog eens Non Phixion toe aan de line-up.

Lords of the Underground (DoltAll, Mr. Funke en DJ Lord Jazz) brak in 1993 door met het album ‘Here Come The Lords’ en de single ‘Chief Rocka’ die tot op heden wordt gezien als een van de belangrijkste tracks in de geschiedenis van hiphop. In de afgelopen jaren tourde de groep veel door Europa en werkten zij o.a. samen met Onyx, Snowgoons en meer.

Non Phixion (Ill Bill, Goretex, Sabac Red en DJ Eclipse) maakte van 1994 tot 2002 veel furore met meerdere 12’’ singles die vooral vanuit Fat Beats in New York gepusht werden. Dit resulteerde uiteindelijk in het album ‘The Future is Now’. Na dit album verscheen er nog enkel een verzamelplaat onder de naam ‘The Green CD/DVD’ en legde de groep vooral de focus op vele soloprojecten en andere groepen. De groep verloor in al die tijd echter nooit hun relevantie binnen de underground hiphop.

Met bijna 10 jaar aan shows op hun naam weet Homebase weer een line-up neer te zetten waar vele hiphopfans hun vingers van zullen aflikken.

Support is er zoals altijd van Deejay Irie.

#hiphop50 #stayhomebase