Liza Dries + Velocity Made Good + Seven-Headed + Ambu Bambu - Simplon

Hit the North presents
Liza Dries + Velocity Made Good + Seven-Headed + Ambu Bambu

Wo 23 Oktober 2024
Waar: Bovenzaal Open: 19:30 uur Aanvang: 20:00 uur Ticket: €5,- Genre: Pop
Koop tickets

it the North (onderdeeld van Eurosonic Noorderslag) stoomt artiesten uit Drenthe, Groningen en Friesland klaar voor een professionele carrière (en natuurlijk een show op ESNS). In het jaar (van januari tot januari) verbeteren acts met workshops, bootcamps en shows hun stage presence, leren ze over marketing, streaming en de artiestenidentiteit, ontmoeten ze muziekprofessionals in belangrijke rollen, spelen ze op festivals, gaan ze achter de schermen bij shows en labels en krijgen ze een (zelfgekozen) coach uit de muziekindustrie. Eerder hebben onder andere The Vices, Fred Goverde, Johnny loves me, Faske, Esther de Jong, Cloudsurfers, Jadi D, Steeby en Cashmyra het Hit the North traject afgerond.

Liza Dries

Liza Dries is een Groningse artiest en producer, die haar weg vindt in de cross-overs van experimentele sounds en ethereal popmuziek. Haar nummers schilderen een wereld die lijkt op een simulatie, waar intieme thema’s worden vervreemd door digitale, glitchy geluiden en stemvervormingen.

Velocity Made Good

Velocity Made Good is snijdend, direct en gevaarlijk. Gewapend met synths, gitaar en live drums variëren de shows van Velocity Made Good van een kalme windstilte tot een zware storm, waarbij ze verfijnde EBM/Elektronica combineren met een rauwe rock sound. 3voor12 heeft ze bestempeld als een van de hoogtepunten van Popronde 2023 en het duo is genomineerd voor Talent van het Jaar door ESNS’s Popgala Noord.

Seven-Headed

Seven-Headed is de intrigerende naam van een artiest die diep in de wereld van het immateriële duikt, en als gevolg daarvan een mystieke en mysterieuze sfeer in zijn muziek weeft. Geïnspireerd door de huiveringwekkende omgevingen die in de wereld te vinden zijn, voegt hij aan zijn muziek een bovennatuurlijk element toe, wat resulteert in een fascinerende ervaring voor de hongerige ziel.

Ambu Bambu

Ambu Bambu is een DJ uit Groningen. Met breakbeat, electro en percussief experimentalisme neemt ze je mee op een stuiterende reis door elektronische gebroken ritmes. Ze brengt graag een ode aan haar etnische afkomst door melodieën en geluiden te gebruiken die geïnspireerd zijn door traditionele Chinese muziek, waarbij ze moeiteloos stemmige, snelle elektronica mengt met Aziatische motieven.