Living Gate - Simplon

Living Gate

+ Ter Ziele

Za 8 Juli 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €16,- Genre: Metal
Koop tickets
Links

De underground zal niet sterven. Dat is het motto van Living Gate, een groep die bestaat uit leden van YOB, Wiegedood, Oathbreaker en Amenra. Met hun onverbiddelijke sound, gekenmerkt door rauwe drums, omringd door dreigende riffs en deinende keeloraties haalt de groep death metal van vroeger wordt naar nu. Het ethos van de band wordt dus volledig bepaald door de geluiden van de underground, waarbij het overdreven gepolijste, minutieus bewerkte muziek schuwt, en atletische, steriele muzikaliteit mijdt, ten gunste van halsbrekende riffs.

Terwijl ze samen op tournee waren, vonden verschillende leden van de bovengenoemde bands een gemeenschappelijke liefde voor death metal bands, zowel klassiek (Morbid Angel, suffocation, Death) als hedendaags (Tomb Mold, Blood Incantation). In 2020 releaseten ze al de debuut-EP DeathLust, die goed werd ontvangen.

In juni komt de tweede EP Deathlust uit, waarna de band opnieuw op tour gaat. Daarbij doen ze Simplon aan, nét voordat de zaal met zomerstop gaat. Nog even je wilde haren laten waaien bij de death metal van Living Gate, dus! Of zoals de band zelf zegt, prepare for death.

Support is er van Ter Ziele. Met een gezamenlijke voorliefde voor bands als Sumac, Amenra, Cult Of Luna en Briqueville bundelen de bandleden van Ter Ziele eind 2020 hun krachten om een eigen draai te geven aan het doomgenre. Met zware, dramatische riffs, lompe drumpartijen en ijzige vocalen worden de grenzen van het bestaande muzikale kader opgezocht en laten de bandleden zo hun affiniteit met post –en blackmetal doorschemeren.