Living Gate - Simplon

Living Gate

Sa 8 July 2023
Location: Grote zaal Open: 20:00 Start: 20:45 Ticket: €16,- Genre: Metal
Buy tickets
Links

De underground zal niet sterven. Dat is het motto van Living Gate, een groep die bestaat uit leden van YOB, Wiegedood, Oathbreaker en Amenra. Met hun onverbiddelijke sound, gekenmerkt door rauwe drums, omringd door dreigende riffs en deinende keeloraties haalt de groep death metal van vroeger wordt naar nu. Het ethos van de band wordt dus volledig bepaald door de geluiden van de underground, waarbij het overdreven gepolijste, minutieus bewerkte muziek schuwt, en atletische, steriele muzikaliteit mijdt, ten gunste van halsbrekende riffs.

Terwijl ze samen op tournee waren, vonden verschillende leden van de bovengenoemde bands een gemeenschappelijke liefde voor death metal bands, zowel klassiek (Morbid Angel, suffocation, Death) als hedendaags (Tomb Mold, Blood Incantation). In 2020 releaseten ze al de debuut-EP DeathLust, die goed werd ontvangen.

In juni komt de tweede EP Deathlust uit, waarna de band opnieuw op tour gaat. Daarbij doen ze Simplon aan, nét voordat de zaal met zomerstop gaat. Nog even je wilde haren laten waaien bij de death metal van Living Gate, dus! Of zoals de band zelf zegt, prepare for death.