Listener - Simplon

Listener

+ HOPE

Ma 12 November 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €11,- Deur: €11,- Genre: Rock
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Met een combinatie van spoken word en een harde rocksound komt Listener naar Groningen! “Talk music”, dat is hoe de band zelf hun muziek beschrijft. Listener bestaat uit een groep van beste vrienden die alles samen hebben meegemaakt en waarbij muziek altijd een belangrijke rol heeft gespeeld. Ze zijn in staat om je met hun muziek het gevoel te geven dat ze je door en door kennen. Ook weten ze de juiste balans te vinden tussen woorden en sound waarin hun diepste emoties, grootste angsten en lastigste challenges vakkundig zijn verwoord. Wanneer je een album van Listener opzet voelt en klinkt elk nummer als een oude vriend.

In 2002 begon Listener als solo act, over de jaren is het gegroeid tot een volwaardige rock ‘n’ roll band. Zo hebben ze over de hele wereld getourd. Deze zomer was de band ook te bewonderen bij Welcome To The Village en schreef 3voor12 Friesland het volgende over het optreden: “De melodieuze gitaren vormen een uitstekende balans met de momenten van stilte waarin Smiths rauwe stemgeluid de boventoon voert. Een immens indringende show.” Verwacht provocerende teksten, muziek dat je gedachten bezighoudt en woorden die je hart in hun greep houden. 

Op tijd komen deze avond is een aanrader, de support komt namelijk van de Duitse band HOPE. Met een mix van indie, post-rock, electronic en vooral een duistere onderlaag, gaat de band in hun thuisland al als een speer. Het debuutalbum nam het viertal op met Olaf Opal (The Notwist) en ademt het donkere geluid dat ze live ook zo goed weten neer te zetten.