Linde Schöne - Simplon

Linde Schöne

+ Jeroen Antoine

Vr 2 December 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €15,- Genre: Pop
Koop tickets
Links

In 2014 werd zij als eerste vrouw getekend bij Noah’s Ark en op 2 december komt Linde Schöne bij ons in de bovenzaal! Ze schrijft realer-than-life teksten die gaan over liefde, de pijn en het geluk. Overwegend heeft zij een pop sound, maar je kan ook zeker invloeden van hiphop terughoren in haar songs.

Linde Schöne brak in 2016 uit het niets door met haar debuut EP ‘Liefde Van De Vloer’. In het jaar erop stond ze op festivals als Noorderslag, Paaspop en Lowlands, had ze vele media optredens, werd ze genomineerd voor een 3FM Award en een Edison en bracht ze opvolger ‘Linde Van Nimma’ uit. Hierna werd het stil rondom de zangeres, tot ze in 2020 terugkwam met haar emotionele debuutalbum ‘Nog Heel Even’, wat wederom met lovende kritieken werd ontvangen.

Kort na de release van het debuutalbum besloten Linde en Noah’s Ark om uit elkaar te gaan. Inmiddels heeft ze haar nieuwe plek gevonden in de stal van PIAS. Op de achtergrond werkte ze ondertussen aan een tweede carrière als songwriter voor andere artiesten, waarbij ze nummers schreef voor onder andere Maan, Trijntje Oosterhuis en Glennis Grace. Er ligt verder ook al een hoop nieuw eigen werk klaar waarvan ‘Zet Het Stop’ het eerste wapenfeit is. 

Support wordt verzorgd door Jeroen Antoine
Jeroen Antoine zalft de ziel met zijn zoete mix van hiphop, soul en pop. De Nijmeegse vocalist schrijft poëtische teksten in zijn moederstaal: iedere deur in zijn gedachtegang gooit de jongeling wagenwijd open. Antoine’s flows zijn old school, maar zijn warme arrangementen getuigen van een frisse blik op zijn genre en de toekomst.