The Lighthouse + Hollow Men - Simplon

The Lighthouse + Hollow Men

Simplon UP

Do 5 April 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Indie / Rock
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

The Lighthouse
Dat de frisse zuiderwind wel eens wat meepikt op z’n weg naar het hoge noorden is voor velen geen onbekend fenomeen. Zo sprak de wind teder van The Lighthouse en gaf dat weer voldoende stof om de programmeur aan het werk te zetten. Een gerijpte blend van meerstemmige zang, gitaar en swingende toetsen zijn het handelsmerk van deze formatie uit Leuven.

Met een gezonde dosis podiumervaring en lintjes verdient te hebben op onder andere Pukkelpop, Suikerpop en zélfs het Hongaarse Sziget Festival, kun je stellen dat deze heren hun vak wel verstaan. Via de single ‘Hollywood’ maakten veel mensen voor het eerst kennis met de gladgestreken kwaliteiten die deze popband met zich mee bracht. Het afgelopen najaar verscheen hun tweede EP ‘Joyride’ en dit was de kroon op de monsterprestatie na het winnen van de Nieuwe Lichting bij Studio Brussel.

Kortom; kwaliteitsproduct van onze geliefde zuiderburen. Need I say more?!

Hollow Men
Voor velen geen onbekend fenomeen binnen de stadsmuren van Groningen; de mannen van Hollow Men. Met een scala aan autobiografische teksten, een doortastende, harmonieuze dynamiek die de afgelopen jaren niet onopgemerkt is gebleven. Het afgelopen jaar slaagde de band er steeds meer in een eigen sound te ontwikkelen en ook hier sprak men vol lof en kwam men van her en der om de band een luisterend oor te bieden.

Zo waren de Hollow Men al een te vinden in de finale van de POPGroningen Talent Award, hebben zij bij Radio Veronica eens laten zien uit wat voor hout zij gesneden waren en mochten de mannen de Grote Markt al een eens afbreken in het bijzijn van duizenden muziekliefhebbers. Tot slot bleven de showcases tijdens Eurosonic Noorderslag in 2017 niet uit en met deze verse bagage is de formatie hard aan het werk met de opnames voor hun debuutalbum.