LIES! - Simplon

LIES!

+ Meditation + Suffering Quota + Burial Remains

Za 21 September 2024
Waar: Grote zaal Open: 19:30 uur Aanvang: 20:00 uur Ticket: €16,- Genre: Metal / Hardcore
Koop tickets
Links

We hebben een knallende avond voor je in petto bij Simplon, met de crème de la crème van de hardcore, d-beat, grindcore en death metal uit onze stad. Een avond in het teken van een vinyl release die je als echte metalhead of punkliefhebber niet mag missen!

Hard met een uitroepteken en gegarandeerd moshen. LIES! behoeft eigenlijk geen introductie meer. Ontstaan uit de as van Instil, Murder Manifest en Expulsion bracht de band in 2011 hun eerste release uit. Van 2015 tot het einde van de coronatijd hoorden we niets meer van ze, tot ze ineens twee releases in amper twee jaar uitbrachten. Ze worden vaak aangekondigd als de Hatebreed of Terror van de Lage Landen. Metal doorspekt met hardcore, of andersom. Ze spelen bijna vaker in het buitenland dan in eigen land. Met een goede dosis ‘do it yourself’-mentaliteit schoppen ze het ver met korte furieuze Slayer-thrash metal en metallic hardcore grooves. Hun onlangs uitgebrachte album “Mind Pollution” belandde in menig jaarlijst. Dit album is de tornado van een opvolger van de succesvolle comeback EP “Rebirth” uit 2022. Vanwege de grote vraag naar vinyl, kwam het Duitse Thrash Out Records met het plan om dit album en de EP op vinyl uit te brengen. LIES! presenteert deze vanavond deze release en een paar nieuwe knallers die ze deze zomer gaan opnemen.

De avond wordt compleet gemaakt door drie minstens zo gave bands:

Meditation is de nieuwste band met bekende gezichten uit de Groningse scene. Verwacht kneiterharde d-beat, death metal, hardcore op zijn power-violence. Voor liefhebbers van: Despise You, Infest, Obituary.

Suffering Quota, ook uit Groningen, speelt op topsnelheid. Hun derde album “Collide”, dat ze vorig jaar uitbrachten, is echt een pareltje. Deze band trakteert je met veel liefde op razende grindcore met “dikke kloeten” death, crust en hardcore.

Burial Remains speelt old school death metal zoals we het graag horen: lomp en hard. Met (oud)leden van God Dethroned en Grim Fate is deze Fries/Drentse band uit de Rawskull Recordz-stal net klaar met het opnemen van hun nieuwe plaat “Adverseral”. Verwacht een set vol nieuwe tracks en klassiekers.

De avond wordt afgesloten door de inmiddels befaamde Pitfest DJ Maik Reuvers. Op Pitfest, Skroetfest en het grootste hardcore festival van Europa, “Revolution Calling”, krijgt hij elke hardcore- en metalpurist aan het vals meezingen, met de vuisten in de lucht en in de polonaise. Afterparty! Dit belooft een topavond te worden!