LAKSHMI - Simplon

LAKSHMI

+ Katie Koss

Za 22 April 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 22:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €9,- Deur: €10,- Genre: Electric / Pop
Koop tickets
Links

De muzikale mix van poëtische teksten, donkere violen en heftige synths wordt door singer-songwriter LAKSHMI zelf omschreven als ‘dark electro pop’. Denk hierbij aan een driehoeksverhouding tussen Lana Del Rey, Massive Attack en Warhaus waarbij ze zowel akoestisch, in volledige band bezetting, als soms zelfs aangevuld met extra strijkers speelt. Dit voorjaar komt ze haar nieuwe werk bij ons in Simplon presenteren.

In 2015 was LAKSHMI al te zien bij onder andere De Beste Singer-Songwriter van Nederland en afgelopen jaar verscheen ze nog als gast bij De Wereld Draait Door, NPO Radio 2 en als Serious Talent bij 3FM. Na het succes van haar EP’s ‘Come Sin With Me’ en ‘Sinister’ in 2016 wordt in maart dit jaar haar debuutalbum verwacht. Met inmiddels ruim 45 shows en festivals op zak belooft 2017 voor LAKSHMI een mooi jaar te worden!

Support komt deze avond van Katie Koss. Met haar warme en buitengewone stem is Katie Koss niet onopgemerkt gebleven. Na een lange solocarrière op kleinschalige festivals en intieme evenementen vormde zich een band met een nieuw karakter; elektronische popmuziek met poëtische teksten. De diverse nummers en de kenmerkende sound creëren samen een uniek en eigentijds geheel. Daarmee proberen ze nu zoveel mogelijk mensen te bereiken. Na de release van de eerste twee singles wordt hard aan de weg getimmerd en staat ze dan ook bij ons in het voorprogramma van LAKSHMI!

Het debuutalbum van Lakshmi is op vrijdag 24 maart verschenen en hier te beluisteren.