LAKSHMI + LGHTNNG - Simplon

LAKSHMI + LGHTNNG

Za 24 Maart 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €10,- Deur: €10,- Genre: Electric / Pop
Links

De muzikale mix van poëtische teksten, donkere violen en heftige synths wordt door singer-songwriter LAKSHMI zelf omschreven als ‘dark electro pop’. Denk hierbij aan een driehoeksverhouding tussen Lana Del Rey, Massive Attack en Warhaus waarbij ze zowel akoestisch, in volledige band bezetting, als soms zelfs aangevuld met extra strijkers speelt.

In maart bracht zij haar zelfgenaamde debuutalbum uit met vele lofreacties tot gevolg. De vloot dendert gewoon voort, want tegenwoordig tourt ze met Roxeanne Hazes. In 2015 was LAKSHMI al te zien bij onder andere De Beste Singer-Songwriter van Nederland en afgelopen jaar verscheen ze nog als gast bij De Wereld Draait Door, NPO Radio 2 en als Serious Talent bij 3FM.

Deze driekoppige electronische popgroep uit Groningen timmert aardig aan de weg. LGHTNNG maakt dansbare, donkere en nostalgisch klinkende tracks. De 80’s invloeden liggen er dik op, maar de muziek klinkt wel van deze tijd. Hun track ‘Sharks’ werd binnen twee maanden tijd 40 duizend keer beluisterd via het Amerikaanse YouTube kanaal ‘NewRetroWave’. Die laatste term vat de muziek in één woord samen.

De eerste band die ter gedachte springt bij het luisteren van LGHTNNG is Miami Nights. Four on the floor en gaan. De Groningse band was headliner op het Weekender Festival 2016 in Kazachstan. Ze speelden de fameuze minuut in DWDD en openden voor o.a. Marina And The Diamonds, Aurora, Josef Salvat en Låpsley.