Kuenta i Tambu - Simplon

Kuenta i Tambu

+ The Boombox

Vr 23 Oktober 2015
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €10,- Deur: €11,- Genre: Electronic
Koop tickets
Links

Waar Kuenta i Tambu langskomt is het gegarandeerd feest. Geef ze een podium en het is binnen enkele minuten raak. Geïnspireerd door traditionele Afro Caribische muziek uit Curaçao en Europese dans heeft Kuenta I Tambu (ook wel bekend als KiT) een uniek eigen geluid gecreëerd. Over de muziekstijl wordt verschillend gesproken want het blijft moeilijk te omschrijven, maar één ding is zeker: het is een wilde en kleurrijke explosie van energie die iedereen op de dansvloer in beweging krijgt!

Door de jaren heen heeft Kuenta i Tambu zowel nationaal als internationaal een naam opgebouwd. Verschillende festivals zijn plat gespeeld en de formatie opende ook shows voor grote acts als Major Lazer en Crystal Fighters. Dat het live allemaal wel goed zit hebben we afgelopen editie van Eurosonic gemerkt in Simplon. De groep gaf een overweldigende show, het zweet droop van het plafond en er werd een hele stevige indruk achtergelaten. Alle aanwezigen, waaronder 3voor12, waren laaiend enthousiast. Hoog tijd dus om dit met een clubshow dit najaar dunnetjes over te doen.

Begin dit jaar presenteerde de Groningse hiphop formatie The Boombox nog hun debuut EP ‘Rhymes ’n Rhythms’ in Simplon, nu keren ze terug om de avond voor Kuenta i Tambu te openen. Laat je niet misleiden door de term hiphop, want de groep weet dit te combineren met jazzy beats en funky flows!