Komodo - Simplon

Komodo

Za 21 December 2024
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €16,- Genre: Psychedelic / Rock / Indie
Koop tickets
Links

Wanneer je Komodo zegt dan zeg je; exotic indie-rock & roll. Een brouwsel vol magische spreuken van over de hele wereld, ontworpen om je dag en nacht te laten dansen. Psychedelische rock gepeperd met niet-westerse geluiden en onverwachte instrumenten, geleverd in een killer, high-energy live-show. Een beetje vreemd, een beetje rauw, maar de melodieën blijven nog dagen in je hoofd rondzweven.

Komodo brak door met de release van het debuutalbum in 2019. Meteen daarna speelden ze op verschillende prestigieuze festivals als Noorderslag en Grasnapolsky. Ze speelden ook op de gerenommeerde Franse festivals Transmusicales de Rennes en Printemps de Bourges. In maart 2022 bracht Komodo hun tweede album – getiteld Barbarians – uit. Singles Lost Kids en Easy Prey werden beide hits op o.a. NPO Radio 2, Radio Veronica en 3FM. Easy Prey schopte het zelfs tot ‘Radio 2 TopSong’.

De band is het afgelopen jaar bezig geweest met een derde album dat dit najaar zal verschijnen. Voor nieuwe muziek reisden ze de afgelopen maanden de wereld rond. Zo zaten ze in zonovergoten Belgische ardennen maar ook in residentie in de legendarische Spaanse strandtent El Nautico de San Vincente. Het zou zonde zijn om de goudmijn aan wereldse invloeden alleen te ontginnen in de muziek; de vruchten hiervan staan niet alleen op het aankomende studioalbum maar zullen meer dan ooit verweven zijn in een vernieuwde live show die dit najaar in Simplon te zien is.