Kill Your Boyfriend + Zeisz]] - Simplon

Kill Your Boyfriend + Zeisz]]

Simplon UP

Do 28 Maart 2019
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Cold Wave / Noise
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Als man zal je je misschien minder aangetrokken voelen om de deur uit te gaan voor deze UP. Daarom sporen we alle vriendinnetjes aan om hun vriendjes mee te nemen. Bij gebrek aan mannen hebben we voor de dames altijd een leuke selectie in de zaal. Het Duo Kill Your Boyfriend geeft weinig verklaring voor hun macabere podiumnaam, maar wees gerust: rituele slachting is verboden.

De grimmig muzikale aard en atmosfeer weten de Italianen prima in hun naam te vangen. Kill Your Boyfriend geeft uitdrukking aan elementen van cold wave, noise en shoegaze die volgens henzelf een blik werpt op een lange tunnel van leegte. Echter: ze zijn verre van somber. Ze staan erop om een smerig dansfeestje te houden in deze ether. En dat kan op de traditionele ‘Ian Curtis’ of een andere manier die uit de jaren tachtig dateert. De cover van EP ‘Ghosts’ biedt een passende illustratie bij deze thema’s, die je nog een tijd bang zal maken voor tweelingen.

Tevens verwelkomt UP stadsgenoten Zeisz]] die de avond zullen inleiden met duizelingwekkend gedreun en andere prikkelingen die je minder snel tegenkomt op radio, tv of je streamingdienst. Met z’n drieën dompelen de heren je onder in ambient, drone, doom en minimalisme. Met een gitaar, bas en sampler weten zij een mistige sluier op een sonisch oneindige muur te werpen. Genieten, en ook al heeft het niets met techno te maken: ‘One note to rule them all’.