Kenny B - Simplon

Kenny B

+ Gerson Main

Do 15 Oktober 2015
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €16,- Deur: €17,- Genre: Reggae
Links

In Suriname is Kenny B de artiest met de meeste nummer één hits op zijn naam en nu is ook Nederland volledig om. Na succesvolle albums in verschillende talen maakte de Surinaamse zanger de overstap naar het Nederlands. Met succes, single ‘Parijs’ is een regelrechte hit en haalde de top in de hitlijsten.

Kenneth Bron, geboren in 1961 in Paramaribo, zingt al vanaf zijn achtste. Een tijd voerde hij de band ‘Fransisco’ aan en maakte hij muziek in de toneelgroep van het Surinaamse leger. Op zijn 28e kwam Kenny B naar Nederland, maar zijn succesvolle carrière zorgde ervoor dat hij regelmatig in het buitenland en nog veel vaker in Suriname te vinden was. De overstap naar het Nederlands wilde de zanger al een lange tijd maken, maar eerst wilde hij zich in het Engels en Surinaams in de spotlight zetten. Twee van zijn albums werden overzees tot het beste van dat jaar gekroond en Kenny B ging de uitdaging aan. In mei dit jaar verscheen het album ‘Kenny B’, vol met nummers met een zomers tintje. Dat wordt een vrolijke avond in oktober waarbij het gegarandeerd meezingen wordt op de hits ‘Parijs’ en ‘Als Je Gaat’.

Support komt deze avond van Gerson Main. De zanger speelde eerder al in de backingband van o.a. Dio, Akwasi en Keizer, maar werd pas echt bekend door zijn deelname aan het vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter. Gerson laat zich inspireren door alles wat er om zich heen gebeurt en weet hier unieke Nederlandstalige nummers over te schrijven.