Keljet + LGHTNNG - Simplon

Keljet + LGHTNNG

Za 7 Mei 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €9,- Deur: €10,- Genre: Indie / Dance
Koop tickets
Links

Let op: De aanvangstijd is gewijzigd. Er is geen supportact, LGHTNNG begint om 20:30 uur.

Op deze avond presenteren we een dubbelconcert van Keljet en LGHTNNG. Beide acts komen uit Nederland en allebei slaan ze een brug tussen indie en dance, uitermate geschikt om goed naar te luisteren en ook op te dansen.

Keljet
Het ene oog gericht op de dansvloer, het andere op het podium. Dat is precies de basis van Keljet. Het duo maakt dance, pop en indie, met een live-feel en een tropisch tintje. De nummers zijn elektronisch, maar daarbinnen is ook een echt liedje met een zanglijn. Koen Mestrum en Teun Pranger hebben allebei verschillende muzikale achtergronden. De een wilde wel meer weten over dance muziek, de ander was nieuwsgierig wat je in dance kunt doen met een gitaar. Als vingeroefening maakten ze een remix van The Temper Trap, wat op YouTube al gauw uitgroeide tot een hit. De heren van Keljet willen vrolijke muziek maken, zodat mensen kunnen lachen en dansen. Dat is terug te zien in de energieke liveshows die het duo wereldwijd doet. Wie energie geeft, krijgt energie terug, en Keljet geeft heel veel positieve energie.

LGHTNNG
De Groningse band LGHTNNG maakt electropop die stoelt op de 80s, terug naar de hoogtijdagen van de synthpop. Met zonnebrillen en een sombere kijk op de toekomst, maar zonder gedateerd te klinken. Ze spelen electronische liedjes met een sound en sfeer in de lijn van bands als Chromatics, Electric Youth en Nite Jewel. Soms rustig en melancholisch, dan weer opwekkend en dansbaar, maar altijd stijlvol en melodieus. De afgelopen tijd is het hard gegaan met het trio. Ze traden op tijdens de Popronde, deden meerdere shows tijdens Eurosonic, speelden bij De Wereld Draait en brachten debuut EP ‘Night Change Days’ uit. Afgelopen november stond LGHTNNG nog als support van Satellite Stories in Simplon, nu keren ze terug voor een volledige set.