Kakkmaddafakka - Simplon

Kakkmaddafakka

+ Say Yes Dog

Za 26 Maart 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €14,- Deur: €15,- Genre: Indie
uitverkocht
Links

De Noorse indiepop band Kakkmaddafakka is geen onbekende in Groningen. Eerder stond het gezelschap al in Simplon, maar ook op Eurosonic, Noorderzon en het Bevrijdingsfestival. Dat is niet zonder reden, de band zet gegarandeerd een energieke liveshow neer. 

Met een mix van indiepop, rock, hiphop, disco, jazz en funk is Kakkmaddafakka gewoonweg niet in een hokje te plaatsen. De band werd opgericht in 2004 en heeft inmiddels drie platen uitgebracht, waarvan de laatste twee geproduceerd zijn door Erlend Øye, bekend van o.a. The Whitest Boy Alive. Voor eind februari staat het nieuwe album ‘KMF’ op de planning, waarvan de eerste single ‘Galapagos’ onlangs is verschenen. De muziek van Kakkmaddafakka komt het beste tot zijn recht op het podium. Verwacht een bijzondere liveshow met acht (of meer) losgeslagen muzikanten! 

Support komt deze avond van electropop band Say Yes Dog. Hoewel de band bestaat uit twee Duitsers en een drummer uit Luxemburg, werd de basis gelegd op het Haags Conservatorium. Hun muziek combineert de ingenieuze gelaagdheid van Hot Chip met de melodieuze meeslependheid van Django Django en de hoekige coolness van The Whitest Boy Alive. Het album ‘Plastic Love’ staat vol puntige electropopliedjes, die variëren van spannend ingehouden tot ronduit dansbaar.