Judy Blank - Simplon

Judy Blank

+ Sam & Julia

Vr 24 Mei 2019
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €10,- Deur: €10,- Genre: Singer / Songwriter
Koop tickets
Links

Als Judy Blank je zou vertellen dat ze uit een of ander Amerikaans gehucht zou komen, zou je haar op d’r blauwe ogen geloven. Haar bluesy americana songs zijn dan ook opgenomen in Nashville, maar de singer-songwriter komt gewoon uit Utrecht. Inmiddels boekt ze flinke successen; de broeierige hitsingle ‘Mary Jane’ werd uitgeroepen tot Topsong op Radio 2, ze deelde het podium al met Seasick Steve en met haar folkballad ‘1995’ veroverde ze zelfs het hart van niemand minder dan Elton John.

Sinds de start van haar carrière in 2013 is het allemaal snel gegaan voor Judy Blank. Vorig jaar bracht ze alweer haar tweede album ‘Morning Sun’ uit en debuteerde ze afgelopen editie op Noorderslag. Blanks drijvende energie op het podium is aanstekelijk en ze schakelt moeiteloos tussen rauwe uptempo songs en minuscule liedjes die, gewild of ongewild, keihard binnenkomen. Verwacht vintage drumkits, elektrische gitaren, witte Adidas en een stem die je regelrecht transporteert naar de jaren ‘70.

Als support zal Judy Blank het duo Sam & Julia meenemen. Met een gedeelde liefde voor Americana, country en folkmuziek schrijven de twee aan liedjes met een unieke, volwassen sound van dromerige harmonieën. Hun diepgravende teksten en melodieën zijn geïnspireerd door grote voorbeelden als Bob Dylan, Emmylou Harris, Wilco en Neil Young. Met Sam & Julia kan je rekenen op krachtige, mysterieuze en hartverscheurende songs die na blijven ijlen in je hoofd.