JSSY + Launchable Socks + El Gersma - Simplon

JSSY + Launchable Socks + El Gersma

Simplon UP

Do 11 Mei 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €3,- Genre: Rock / Indie / Electronisch
Links

JSSY
Mogen we zeggen dat dit een typisch Gym bandje is? Zonder iemand op zijn tenen te trappen. Op het strand zou deze band trouwens ook niet misstaan. Surfer, tropical, funky maar ook lekker traag en vrolijk. En nu niet gaan denken dat de leadsinger in de band Jessy heet, want dat is dus helemaal niet zo. Trouwens. Als je Mac Demarco kent, ga je daar waarschijnlijk nu een beetje aan denken. Again, geen tenentrapperij intended. Zeker niet als er al iemand op teenslippers durft te komen. Je kan vast in de stemming komen door naar de clips te kijken zoals deze hieronder. Lekker, die kleuren, de krullen, het badpak en madonna. Zeer het volgen op Instagram waard ook.

Launchable Socks
Dat klinkt als een droom, rakketsokken! Het leven zou echt zoveel leuker zijn met launchable socks en ‘take-off shoes’ (wil er alsjeblieft even een band zo gaan heten?!). De profielfoto van Launchable Socks lijkt een beetje op Kabouter Wesley. Er is een xylofoon. Er is ook een ukulele. Alle nummers hebben rete goeie titels. Zoals Earl Grey. De geluidjeskunstenaar achter deze Launchable Socks weet een ambience neer te zetten die ambient genoemd mag worden. Dat klinkt als een droom dus. Nu wil je zeker wel komen? 

El Gersma
Omdat deze avond nu toch al een beetje een VHS-filter heeft laten we dat Elias nog even doorvoeren. Althans, dat hopen we. We kennen Elias natuurlijk van Yuko Yuko en The Homesick. En ook wel een beetje van zijn mooie roze trui. Maar het punt is, wij kennen hem helemaal niet echt eigenlijk. Onder deze naam. “El Gersma is de nom du plume van Elias Elgersma”, zegt de bio. ‘Nom du plume’ is een naam die een schrijver gebruikt in plaats van zijn eigen naam. El fun fact, dit is natuurlijk wel zijn eigen naam haha maar dan gesplitst. Net als alle Duitsers -for some reason- doen met hun namen op Facebook. Het is dus nog een beetje ‘El mysterie’ wat er op muzikaal gebied gaat gebeuren maar wij hebben zin.