Joy Wellboy - Simplon

Joy Wellboy

+ LGHTNNG

Vr 31 Maart 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €9,- Deur: €10,- Genre: Electronic
Koop tickets
Links

Het Belgische electronic duo Joy Adegoke en Wim Janssens vaart sinds 2009 onder de vlag die wij inmiddels al kennen als Joy Wellboy. Beide afkomstig uit Brussel waar zij hun eerste songs samen schreven en hun passie voor muziek de benodigde impuls gaven om zich aan het publiek te presenteren. In 2010 verscheen de eerste single ‘Flush Me’ waarmee zij op de agenda wisten te komen van menig booking agencies. Na een poos live te hebben gespeeld zocht de band nieuwe inspiratie en vertrokken zij naar Californië.

In korte tijd wist Joy Wellboy een goeie naam voor zichzelf te maken. Met 12 korte films, 1 EP, 2 volledige albums en optredens tijdens Dour, Melt en Dockville liet het duo zien dat zij prima mee kunnen draaien op het professionele tempo. Als support act stonden zij eerder hun mannetje (en vrouwtje) bij Alt J, Morcheeba en Sohn. Met een nieuw album in het vooruizicht, dat in februari 2017 de wereld in zal gaan, tourt het duo door Europa en mogen wij ze in maart ontvangen in Simplon.

Met LGHTNNG als support maken we de avond compleet voor de elektronische muziekliefhebber. Als ‘Drive’ een Nederlandse film was geweest, had deze band de soundtrack kunnen schrijven. LGHTNNG is geïnspireerd door de 80s maar klinkt allesbehalve gedateerd. De Groningse band boekte online al internationaal succes en was headliner op het Weekender Fest in Kazachstan. In Nederland opende het trio ook voor o.a. Marina and the Diamonds, Aurora, Joseph Salvat en Låpsley.