Jeru The Damaja - Simplon

Homebase presents:
Jeru The Damaja

+ DJ Da-Sevil

Vr 26 Januari 2018
Waar: Grote zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €15,- Deur: €15,- Genre: Hiphop
Links

In het nieuwe jaar knalt Homebase gelijk door en halen ze wederom een hiphop legende naar ons podium! Kendrick Jeru Davis, beter bekend als Jeru The Damaja, is iemand die de opkomst van hiphop in de jaren ’70 en ’80 van dichtbij heeft meegemaakt.

Jeru The Damaja groeide op in Brooklyn, New York. De straat is dan ook een grote inspiratiebron voor zijn rhymes. Medio jaren ’90 kwam hij met felle kritiek op de gevestigde hiphopscene en trapte op vele tenen, waaronder die van The Fugees en Puff Daddy. Niet de meest geliefde artiest in de scene dus, maar wel een toonbeeld van de conscious hiphop. Jeru The Damaja leverde een aantal dikke classics af met ‘Come Clean’, ‘Ya Playin’ Yaself’ en ‘You Can’t Stop The Prophet’. Ondertussen heeft hij al 45 levensjaren achter zich, maar live laat hij nog altijd zien het rappen niet verleerd te zijn.

Niemand minder dan DJ Da-Sevil zal 26 januari de show openen voor Jeru The Damaja! DJ Da-Sevil (Asief William) kan gezien worden als pionier uit de Friese hiphop scene.  Met zijn radio-show “the Platform” bood hij eind jaren 90 een podium aan de Fries/Nederlands hiphop cultuur.

In 2003 haalde hij, samen met programmeur Michiel Stavast, Sunz of Man (wu-tang-aff.) naar Drachten tijdens de Europese promo tour van het pas verschenen album “the last shall be first”. Na dit legendarische optreden heeft Da-Sevil de tour met the Sunz mogen afmaken waar zijn link met Wu-Tang World Wide dj Coalition begon. In 2012 heeft hij voor Wu-Watchmen en Blackmask (r.i.p) een aantal projecten mogen leiden. Da-Sevil draait de classics gewoon ouderwets van de plaat door de speakers.