Jembaa Groove - Simplon

Jembaa Groove

Za 5 Oktober 2024
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €16,- Genre: Jazz / Soul
Koop tickets
Links

Geïnspireerd door de fundamentele elementen van Ghanian Highlife uit de jaren 70 heeft Jembaa Groove zijn eigen insteek op een aantal invloeden die veel verder gaan dan alleen het imiteren van de groten die ervoor kwamen. De band bestaat uit voormalige bandleden van Tony Allen, Ebo Taylor, Pat Thomas en Orlando Julius. Decennialang spelen en opnemen met deze legendes van Highlife en Afrobeat heeft hun perceptie van geluid zeker gevormd.

Met hun bewogen en energieke live optredens hebben ze in heel Europa en daarbuiten hun naam gemaakt. Terwijl het publiek door een mix van strakke arrangementen en spontane improvisatie wordt geleid, kun je beter in de buurt zijn wanneer Jembaa Groove opstijgt om te grooven en je laat zweven door een variatie aan dromerige hoornlijnen, meeslepende gitaren en hemelse zang. De leden van Jembaa Groove bestaan uit mix van Afrikaanse en Europese afstammelingen afkomstig uit verschillende hoeken van de planeet, een smeltkroes van invloeden die smelten in wat ze zeggen een eigentijdse kijk is op Highlife, Jazz en Soul.

De band vertegenwoordigt hun eigen en nieuwe geluid waarvan ze vinden dat het altijd evolueert, omdat op een progressieve manier door het leven gaan betekent dat je je ogen en oren op elk moment open hebt voor alles wat er om je heen gebeurt. Rijk aan voorouderlijke invloeden van Accra, naar Berlijn en Londen, aangedreven door diepe, conga-geleide ritmes en verleidelijk warme hoornriffs. Jembaa Groove komt, met hun nieuwe album Ye Ankasa | We Ourselfs, ons in Simplon eraan herinneren dat jazz, in zijn hedendaagse, soulvolle vorm niet alleen een Londense ‘ding’ is.