Jellephant & The Phantoms + Car Pets - Simplon

Simplon UP:
Jellephant & The Phantoms + Car Pets

Do 15 Juni 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Garage / Indie rock
Koop tickets
Links

Jellephant & The Phantoms is een garageband uit Arnhem. Met inspiratiebronnen als Cloud Nothings, Jay Reatard en Sonic Youth en een nieuwe bezetting (met leden van de band Paracetamøl), klinkt de band feller dan ooit. Jelle Haagsma heeft onder de naam Jellephant al 12 bijzondere albums uitgebracht. Sommige albums bevatten dromerige shoegaze, anderen noisy garage, maar ook psychedelische 60s liedjes of kleine akoestische nummers zitten in zijn oeuvre. Jellephant’s nieuwste solo-album heet ‘Where’s the Fire’ en is aangevuld door zang van Tessa van Raalte, die tevens gitariste is van Jellephant & The Phantoms.

Live treedt Jellephant bijna altijd op met zijn band, ‘The Phantoms’. De band nam samen het album ‘Spills’ op en bracht deze uit in 2021. Dit album werd beschreven door het magazine Muziscene tot één van de beste gitaarplaten van het moment van Nederlandse bodem in dit genre, door de combinatie van rauwheid met pakkende melodieën: Jellephant & The Phantoms combineert een punk attitude met muzikaliteit. Kortom, deze muzikale duizendpoot en zijn band wil je niet missen bij UP!

Car Pets is een indie rockband uit Utrecht die altijd probeert de luisteraar en zichzelf te verrassen met hun muziek. De band bestaat uit drie leden: Niek Pronk, Tijmen Ruizendaal & Paul Rijnbeek. Ze gebruiken drums, gitaar, synthesizer en bas (en in het nummer Metal Metal Steel ook een stofzuiger) om hun geluid over te brengen. Zodra ze tijdens hun wekelijkse jamsessies iets grappigs, melodieus of idioots tegenkomen, drukken ze op hun laptop op record en leggen ze vast wat ze op dat moment bedenken. Ze krijgen de grootste kick als ze proberen een ‘fout’ te repliceren en dat de belangrijkste hook van een nummer te maken. Als een nummer te lang duurt of te voorspelbaar wordt, dagen ze zichzelf meteen uit om met een eigenzinnige nieuwe melodie of maatsoort te komen.

Dit proces leidt tot liedjes die vaak kort zijn, maar boordevol ideeën en excitement zitten. Excentrieke zang en experimentele nummers met een duister randje zijn typerend voor de band. Inspiratie halen ze uit bands als Parquet Courts, Black Lips en Parcels. Bandlid Niek Pronk zei echter ooit dat Car Pets niet dezelfde muziek probeert te maken als hun inspiratiebronnen, maar dat bijvoorbeeld Parquet Courts veel plezier lijkt te hebben tijdens het maken en spelen van hun muziek. Car Pets wil graag, en slaagt erin, hetzelfde soort enthousiasme voor hun eigen muziek over te brengen op het publiek!