Jazzbois - Simplon

Jazzbois

Di 8 Oktober 2024
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €16,- Genre: Jazz / HipHop
Koop tickets
Links

Jazzbois is een jazz-hiphop fusion trio uit Boedapest, Hongarije. Geïnspireerd door tijdgenoten als Yussef Dayes, Moses Boyd, Robert Glasper en Madlib, terwijl ze spiritueel verbonden zijn met de jazzfusion-meesters uit het verleden, zoals Azymuth, Chick Corea en Weather Report. Het creatieve proces van de groep voor het nieuwe album Higher Dimension Waiting Room begon als een geïmproviseerde sessie, levend en creërend in het moment, vóór de studiobewerkingsfase, waar ze hun tracks in liedjes sneden.

Als complete nieuwkomers in de scene werden ze herkend door veel belangrijke figuren in de industrie, met steun van Joe Kay (Soulection), belandden op meerdere editorial afspeellijsten op Spotify & Apple Music, ze werden gedraaid op worldwide.fm en zelfs op het kantoor van het legendarische jazzlabel Brownswood Records. Al komt de volledige Jazzbois-ervaring wanneer ze live spelen, omdat alle tracks het resultaat zijn van pure improvisatie en botsende kosmische energieën elke keer dat ze samen spelen.

De Jazzbois stonden in 2022 in de bovenzaal en 8 oktober keert het trio terug Simplon. Dit keer in de grote zaal met een werkelijk onvergetelijke muzikale ervaring. Ticketverkoop begint vrijdag 26 april om 10 uur.