Jan Modaal + Familievloei - Simplon

Simplon UP
Jan Modaal + Familievloei

Do 23 November 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Punk, NL Pop
Koop tickets

Jan Modaal schrijft punk smartlappen. Jan Modaal zijn muziek typeert zich door Nederlandstalige, humoristische en soms maatschappijkritische punksongs. Kort, maar krachtig en soms een lach waardig. ‘Jan Modaal’ is een algemene uitdrukking voor een werknemer met een doorsnee-inkomen, een bekende Nederlander dus, maar deze Jan Modaal is een artiest uit Amsterdam met muziek als uit de hand gelopen hobby. Uit Jans teksten spreekt een grote liefde voor de Nederlandse taal. De artiest uit Amsterdam De nummers houden het midden tussen een vrolijke aanklacht en een
woedende liefdesverklaring. “Wil je dood ofzo?”, het debuut van Jan Modaal, is uitgekomen in 2020. In vier snijdende, scheurende stukken zet Jan zijn visie op de wereld uiteen. De tweede EP, ‘Dode Witte Man,’ verscheen in 2023. Hard, aanstekelijk en recht voor zijn raap. Jan Modaal is een man van het volk, de schelle stem van een generatie.

Waar koffie is, is Familievloei. Familievloei is een collectief uit het Noord-Oosten van ons prachtige land. Op ludieke wijze proberen zij maatschappelijke thematiek ter sprake te brengen. Zij spelen het levenslied van de kraker, een ode aan het breekijzer, het hergebruiken van afval tot en met freeparty’s. Zij behandelen de wereld als één grote speelbal en schuren tegen de grenzen van de gevestigde orde. Soms boos, soms oprecht, vaak met een anarchistische nasmaak. Soms espresso en soms cappuccino, maar altijd aan elkaar gehecht. Familievloei maakt ska, punk, blues en meer, met Nederlandstalige teksten. In juni 2023 bracht Familievloei haar debuut EP genaamd “Familievloei” uit, die nummers bevat genaamd ‘Afval’ en ‘Stampen’. Familievloei speelde onder andere eerder op Kattegat in Zwolle. Nu is het tijd om het podium van UP! te betreden, mits er koffie is natuurlijk!