Jaimi Faulkner - Simplon

Jaimi Faulkner

+ Wine & Willow

Vr 30 September 2016
Waar: Grote zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €12,- Deur: €13,- Genre: Folk / Pop
Koop tickets
Links

De Australische singer-songwriter Jaimi Faulkner staat bekend om zijn combinatie van briljant gitaarspel en een warme soulstem, waarmee hij moeiteloos blues, country, soul en folk omsmelt tot een hitgevoelig mengsel. Hij is een man van de wereld, geboren in AustraliĆ«, regelmatig te vinden in Amerika en inmiddels al enkele jaren woonachtig in Berlijn.

Jaimi Faulkner houdt van reizen en deelt graag zijn bevindingen met de wereld, zijn muziek kan dan ook worden gezien als een muzikale tripadvisor van als het moois wat het leven te bieden heeft. Zijn laatste plaat ‘Up All Night’ werd opgenomen in Malaga (Spanje) met de Duitse hiphopproducer Ralf Meyer. De afgelopen jaren heeft Faulkner een hechte band opgebouwd met Nederland. Zijn begeleidende band is afkomstig uit Tilburg, wat spelen in Nederland stiekem toch altijd een wel een beetje een thuiswedstrijd maakt.

Wine & Willow is een akoestisch duo bestaande uit Liessanne Schenkkan en Jord Brinkhuis. Hun country/americana muziek laat zich karakteriseren door sprekende samenzang en verhalende teksten, verpakt tot een collectie intieme songs. Denk dan aan het Amerikaanse ‘The Civil Wars’ of ons eigen ‘The Common Linnets’. De stemmen van de twee sluiten feilloos op elkaar aan en garanderen dan ook een muzikaal moment van genieten!