Jaimi Faulkner - Simplon

Jaimi Faulkner

+ Hans Hannemann

Vr 3 November 2017
Waar: Grote zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €12,- Deur: €13,- Genre: Pop / Folk
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Links

De in Melbourne geboren singer-songwriter Jaimi Faulkner is inmiddels geen onbekende meer in ons land. Samen met zijn band, bestaande uit drie Nederlanders, maakt hij gevoelige folk-pop met invloeden van roots, blues en country. Zijn nieuwe single ‘Early Morning Coffee Cups’ is een regelrecht succes en al bijna twee miljoen keer beluisterd op Spotify. Zijn muziek is het best te omschrijven als een prachtig gitaarspel met een warme soulstem, begeleid door zachte drums en romantische piano klanken.

In 2004 bracht hij zijn eerste album ‘Last Light’ uit waarmee hij vrijwel direct hoge ogen scoorde in thuisland Australië. Toen hij in 2009 met zijn tweede album ‘Kiss And Ride’ kwam, kon hij ook in Europa niet meer onopgemerkt blijven. Een aantal succesvolle tours door Nederland en Duitsland volgden. De klik die hij hier voelde was wederzijds, waarop hij besloot naar Berlijn te verhuizen om te kijken wat Europa voor hem te bieden had.

Inmiddels twee volwassen albums verder woont hij samen met band in een boerderij bij Bremen. De boerderij dient als inspiratiebron voor Jaimi en de band en bevat een volledig functionerende muziek studio. Dit najaar komt hij terug naar Simplon om zijn nieuwe album te presenteren. Zijn optreden eind vorig jaar was er al één om niet te vergeten, dus je kunt wel stellen dat we hier naar uit kijken!

Support komt deze avond van Hans Hannemann. Zijn songs lijken uit vervlogen tijden te komen, maar leveren niets in op originaliteit. Met zijn sterke teksten, donkere stem en catchy melodieën, vertaalt Hans Hannemann Amerikaanse rootsmuziek naar een volledig unieke stijl. Afgelopen jaar bracht hij zijn debuutalbum ‘Makin’ Up for Livin’ Easy’ uit. Hij speelde op Oerol, deed mee aan de Popronde en tourde samen met Douwe Bob langs de grote zalen van Nederland. Zijn succesvolle shows tijdens Eurosonic/Noorderslag en het optreden bij DWDD luidde het jaar 2017 alvast goed in.