Jagd + Yasmine - Simplon

Jagd + Yasmine

Vr 6 April 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €9,- Deur: €9,- Genre: Indie / Rock
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Deze avond presenteren we een dubbelconcert waarmee de Nederlandse bands Jagd en Yasmine snoeihard hun krachten bundelen. Beide bands speelden zich een slag in de rondte tijdens de Popronde en waren de meest geboekte bands deze editie. Twee bands om goed in de gaten houden, daar kun je nu alvast mee beginnen!

Jagd
De Amsterdamse band Jagd maakt harde indie, of georganiseerde punk, of new wave on speed. Het is in ieder geval hard en dansbaar, en bestaat uit zware, maar speelse baslijnen, scherpe en energieke gitaren, stuwende drums, rauwe vocalen en zo nu en dan een synthesizer. “Een bijzondere bak herrie met internationale potentie”, aldus de jury van de Amsterdamse Popprijs, die de band eind 2016 in de wacht sleepte. Jagd staat bekend als intense live-act en werd in de media omschreven als loeistrak, onontkoombaar, gepassioneerd, entertainend en verrassend. In januari mogen ze dat eerst laten zien op Noorderslag, waarna ze in april terugkeren naar Groningen om het nog eens dunnetjes over te doen.

Yasmine
Het rammelt, doet pijn aan de oren en zit nog maanden in je hoofd. Yasmine maakt psychedelische, poppy liedjes met een rauw randje. De garagepop band is opgericht in 2016 door frontman Kevin van Moorsel waarna hij Dan Huijser op drums en Eszl de Vois op bas en pedalendans heeft gestrikt. De tweede single ‘Tiny Bubbles’ van de debuut EP ‘Honey’ is net uit en begin 2018 komt er nieuwe muziek aan. De band is pas één jaar oud en heeft al veel shows gespeeld in onder andere Paradiso en Vera. Dat is natuurlijk niet zomaar, kom het zelf live ervaren om te ontdekken waarom!