Irfan + Cesair - Simplon

Irfan + Cesair

Zo 22 November 2015
Waar: Grote zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €12,50 Deur: €13,50 Genre: Folk
Koop tickets
Links

Deze avond staan Irfan, de Bulgaarse leiders in electro-akoestische World Fusion, samen met de Nederlandse mythic & epic folk band Cesair op het podium in Simplon. DJ Kompaan verzorgt de afterparty met alles op het gebied van wereldmuziek, folk en alternatieve muziek uit de Oriënt en Occident.

Irfan
De muziek van Irfan is een uitnodiging voor een mystieke reis die alle tijdsgrenzen voorbij gaat. Een poëtische boodschap geschreven in de taal van het hart. Unieke electro-akoestische World Fusion beïnvloedt door muziektradities van Bulgarije, Perzië, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en India, alsmede het muzikale en spirituele erfgoed van middeleeuws Europa. Irfan staat bekend door de veelvuldige gebruik van etherische en mystieke vrouwelijke vocalen in combinatie met sterke mannelijke stemmen en koren, gebruikmakend van verschillende traditionele Bulgaarse, Oriëntaalse, Perzische en Indiase snaar-, wind-, toets- en percussie-instrumenten, verweven tot een mysterieus, elektronisch geluid.

Cesair
Sinds de mens heeft leren spreken, zijn verhalen van generatie op generatie verteld, en uiteindelijk hebben de legendes talloze epische liederen voortgebracht. Het is ook deze traditie die ten grondslag ligt aan de muziek van Cesair. De band brengt de verhalen ten gehore die vertellen over het leven van de gelijknamige Cesair, een mythologische prinses die 5000 jaar geleden de wereldzeeën bevoer. De bandleden zetten haar verhaal, gevangen in de woorden van romantische zielen, over in unieke en originele muzikale composities, uitgevoerd op een breed arsenaal aan instrumenten. Het culturele, spirituele en historische erfgoed van de Occidentaalse en Oriëntaalse volkeren komt samen in hun muziek, die zich laat beïnvloeden door zowel oosterse klanken en ritmes als traditionele en moderne Europese folkmuziek. Cesair nodigt je uit om mee te reizen door een wereld van tijdloze avonturen en sprekende personages, en om deel uit te maken van een oneindig verhaal.

DJ Kompaan
Een muzikale alleseter met een voorliefde voor folk! Verwacht sfeervolle nummers om je op temperatuur te brengen en energieke nummers waarop je wíl dansen. Alternatieve wereldmuziek uit alle hoeken en gaten van Europa en ver daarbuiten. Onvervalste folk-klassiekers en onbekende rariteiten, alles om van jezelf los te geraken.